Cycle Chic

Sintagma “cycle chic” este un curent format în jurul blogului denumit “Copenhagen Cycle Chic” lansat în 2007 de către Mikael Colville-Andersen. Conținutul acestuia promovează ideea de a pedala indiferent de garderobă și scopul deplasării. Aici sunt postate o mulțime de fotografii cu bicicliști din Copenhaga, majoritatea fiind femei îmbrăcate în diferite stiluri, mai puțin cel adecvat ciclismului.

Cycle chic este o mișcare formată pe internet, lucru care a dus la extinderea rapidă a acesteia prin intermediul blogerilor din toată lumea. În acest fel “cycle chic” a ajuns în AmsterdamLos Angeles,ChicagoLondraMoscova și multe alte orașe. Lista completă o găsiți aici.

Mișcarea Cycle Chic în Copenhaga și restul lumii

Curentului cycle chic în România a luat forma proiectului Skirt Bike, care încurajează femeile să utilizeze bicicleta zi de zi, celebrând independeța pe care aceasta le-o oferă printr-o paradă elegantă și colorată.
Bicicleta poate fi principala opțiune de transport indiferent de destinație și îmbrăcăminte. Ciclismul nu mai este privit ca un sport sau ca o metodă de recreere care necesită un echipament special sau o schimbare majoră în modul de organizare al activității zilnice. Unii spun că “cycle chic” este doar pedalat în haine la modă, însă acesta este o modalitate de a încuraja oamenii obișnuiți șă se folosească de bicicletă și să-i cunoască beneficiile.
Cât despre îmbrăcăminte, acesta e un concept deschis la interpretarea individuală a fiecăruia dintre noi.
tumblr_mk2ujnUx9L1qakvm6o1_500
tumblr_mkvy59U1V71qakvm6o1_1280
tumblr_mk2wyy7Pfq1qakvm6o1_1280
tumblr_mk2us1Qokj1qakvm6o1_1280
tumblr_mkvy48VMQu1qakvm6o1_1280
tumblr_mk2vvv72KB1qakvm6o1_1280
tumblr_mkvy7xgySc1qakvm6o1_1280
(sursa fotografii: delightfulcycles.tumblr.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s