Dana Lupsa, mamica biciclista de la Happy Moms

Image

Dana Lupșa, inițiatoarea organizației destinate mămicilor (Happy Moms), este un model de mămică de apreciat! Pe lângă faptul că și-a păstrat pasiunea pentru bicicletă din copilărie, acum o împărtășește și celor 2 copilași pe care îi are și care au inspirat-o să creeze o paradă de biciclete pentru mămici și copii.

Parada este stabilită pe 24 mai 2014 și începe la ora 09:30 în pas de bicicletă. Se pedalează până în parcul Ina din Livada Poștei, iar acolo vor avea loc activități distractive pentru copii și mămici (dans, gimnastică, tombolă și alte surprize). Pentru detalii suplimentare privind programul evenimetului accesați pagina Happy Moms, iar pentru a afla impresiile și gândurile pe care ni le-a transmis inițiatoarea evenimentului, vă invităm să citiți cele ce urmează:

Deunăzi, frunzărind printre paginile web cu informații despre bicicletă, biciclit și mămicie, am descoperit și redescoperit primăvara. Pe lângă vocația de economist, profesia didactică și cunoștințele de legate de mămicie, iubesc natura și sănătatea, și o dată cu cei doi copii a reînviat pasiunea pentru bicicletă.

Era o zi sufocant de văratică, un sentiment de aer apăsător și fierbinte se ridică dis de dimineață din grădina parfumată a bunicii. A fost ziua în care am primit prima mea bicicletă. Alături de ea am cunoscut coama copacilor umbroși din parc, am îmbrățișat iarba bogată de verde crud, am respirat bucuria zâmbetelor înflorite și îmbujorate de prietenie.

Anii au trecut și copilăria a rămas doar în gândurile mele zâmbărețe cu parfum de bicicletă. Și doar acum câțiva ani, derulați unul după altul cu explozii de bujori în priviri și ghidușii de copii, am redescoperit o pasiune mai mult sau mai puțin copilăroasă și din copilărie. Maternitatea metamorfozează, transpune gânduri pe pânze de aer curat, reamintește sinelui legătura nemărginită cu natura. Copiii și bicicleta vor fi părți semnificative din mine, mereu.

Așa se face că, atunci când am inițiat Happy Moms, am decis că voi sufla praful de pe filele de gânduri cu miros de amintiri și le voi stropi cu veselie, zâmbet, culoare și arome de mamă și copii. Happy Moms înseamnă bucuria de a fi mamă, de a socializa cu alte mame, de a respira sănătate, natură, informații și sfaturi avizate, de la specialiști, este un amestec de echilibru, firesc matern, natural, tradiție, și poftă de informare și voie bună.

Image

Și pentru că cei doi copii ai mei iubesc bicicleta, m-au inspirat ca, pe lângă evenimentele care se derulează periodic, pentru și cu mame, să demarăm, împreună cu partenerii din Cluj, o campanie de promovare a biciclitului, a mișcării și sănătății în aer liber, pentru copii și mămici. Cu accente de tradiție, cu zâmbet și voie bună, cu parfum colorat de veselie. În stilul Happy Moms, cu mame și copii, doar împreună. Avem sprijin media, parteneri din toate mediile, asociații partener, mămici antrenor de gimnastică, mămici preocupate de frumos, artă, dans și mișcare, mămici împreună cu care plănuim meștesugit și șugubeț o paradă cu biciclete.

Bicicleta, natura, aerul curat, arta, frumosul, tradițiile, toate sunt parte din ceea ce sunt, punți de vise către legătura infinită cu bucuria de a fi mamă. Și așa va rămâne mereu.

1557708_1447498678822788_4827140291555842729_n

Advertisements

2 thoughts on “Dana Lupsa, mamica biciclista de la Happy Moms

  1. Pingback: Aparitii media | Happy Moms

  2. Pingback: Happy Moms on happy bikes! | skirtbike brasov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s