Cand eroii prind viata! Skirt Bike Brasov sustine Brasov Heroes – cursa cu obstacole a comunitatii

Ne plac provocarile, avem convingerea ca doar comunitatea poate schimba ceva , ne-am demonstrat prin cele doua editii Skirt Bike Brasov ca doar prin comunitate se pot schimba lucruri, asadar, sustinem miscarea Brasov Heroes de pe 19 octombrie.

Macheta facebook [landscape]Probabil va ganditi ca a aparut un nou film cu Superman, Batman sau Spider Man, care incearca sa salveze lumea de Jocker, Green Goblin sau Sand Man. Ei bine… nu! Nu despre asta vreau sa vorbesc. Exista in Brasov o mana de oameni, adica Grupul de Initiativa al Fundatiei Comunitare Brasov, care au zis „Hai sa facem un eveniment sportiv outdoor, o cursa cu obstacole (gen „US army”), la care sa vina tot brasoveanul, cu mic cu mare, sa se distreze, sa isi incerce limitele si sa faca si o fapta buna, donand pentru o cauza sau participand ca alergator.” Zis si facut. Asa a luat nastere Brasov Heroes – cursa cu obstacole a comunitatii. Pe scurt, regula este: cine doreste sa alerge in cursa trebuie sa aleaga o cauza pe care sa o sustina, sa se inscrie si, ca un bun samaritean, sa isi mobilizeze prietenii, rudele, colegii sau vecinii sa doneze pentru aceeasi cauza. Cui ii place ideea, dar nu vrea sa participe ca alergator, poate sustine printr-o donatie alergatorul preferat sau poate dona direct catre cauza cu care rezoneaza cel mai bine.

Pentru ca este o cursa cu obstacole, organizatorii s-au gandit ca zona Parcului Noua este perfecta pentru asa ceva (speram sa nu ploua J), asa ca au dat o tura pe acolo si au hotarat ca startul va fi de langa lac si vor fi doua trasee, unul mai lung si altul mai scurt, 6 km si 3 km. O cursa pentru amatori si profesionisti, pentru prieteni si colegi, pentru tati si fii. Da, ati citit bine – pentru tati si fii sau mame si fiice, sau chiar pentru toata familia! Bonus la toate astea sunt distractia si adrenalina, caci nu trebuie sa fii un mare sportiv ca sa fii Erou, ci, poate, un mare sufletist.

Daca esti alergator, vino cu familia si grupul de prieteni! Cu siguranta, nu se vor plictisi! Te vor putea

sustine pe traseu sau la linia de finish, dar se vor putea distra si socializa intr-o zona special amenajata

pentru ei. Organizatorii au pregatit Coltul Familiei pentru cei care vor sa le fie aproape, sa cunoasca

oamenii implicati in acest eveniment si sa se distreze duminica. Copiii vor putea deveni micii eroi

implicandu-se in ateliere medievale interactive (tir cu arcul, aruncarea cu sulita), familiile se vor putea

intrece intr-o cursa cu saci sau la tragerea franghiei in echipa. Cu mic cu mare vor descoperi lumea

jocurilor de societate de tip board games si card games, se vom putea relaxa in coltul dedicat masajului.

Mare atentie, in cadrul evenimentului, participantii la cursa vor beneficia de 10 minute de masaj al

spatelui. Asa ca merita sa alergati alaturi de ceilalti eroi sau doar sa fiti un infocat sustinator!

Sunt 13 cauze pe care le poti sustine – asta inseamna 13 proiecte pe care oragnizatii non-guvernamentale din Brasov isi propun sa le faca utilizand banii stransi la cursa – astfel ca participarea sau donatia fiecaruia dintre voi poate fi un umar pus pentru ca un campion cu deficiente fizice sa participe la jocurile paralimpice de la Rio, pentru ca elevii din mediul rural sa se bucure de un proiect educational ca si cei de la oras, pentru a putea depista la timp problemele de auz ale copiilor din gradinite si crese, pentru ca tinerele mamele din maternitate sa aiba parte de cursuri pe tema ingrijirii, sanatatii si alimentatiei bebelusului, pentru ca Jocurile lui Hippo, atat de indragite, sa se desfasoare din nou in 2015… Va lasam sa le descoperiti pe toate pe site !

Pana acum, s-au alaturat proiectului mai multi parteneri, fara de care cursa nu s-ar fi putut tine. Este vorba despre Generali Asigurari, Coca-Cola, Allview, Decathlon, Duvenbeck, Bausch & Lomb sau Autoliv. De asemenea, s-au implicat si multe companii mici dar cu oamenii mari din spatele care sustin proiectul Brasov Heroes. Tot la capitolul sustinatori se numara si Primaria Brasov, Ambulanta, Pompierii, Politia si Jandarmeria, acestia din urma chiar avand cate o echipa care va alerga in cursa – toti au sustinut ideea de la bun inceput. La fel, mass-media brasoveana sustine neconditionat evenimentul: KissFM, 24FUN, TVS, RTT, BizBrasov, Metropola, Pretul Zilei si lista poate continua.

Speram sa va convingem si pe voi sa veniti in numar cat mai mare si sa fiti eroi pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru. Intrati pe site-ul Brasov Heroes, alegeti-va o cauza si luptati pentru ea! Fiti si voi Eroi pentru Brasov!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s